top of page
Portrett.PNG
reparasjonskurs_gavekort_2022_NB.jpg

HVA SKJER?

REPARASJONSKURS 2023 

 

Vi har gleden av å invitere til et nytt kurssamarbeid med Heidi Bjørnsdotter Thorvik. Heidi er faglærer i kunst og håndverk og kunsthåndverker. Hun har lang erfaring i å lære bort både fra mange år i grunnskolen og som kursholder. Heidi deler tankegodset og visjonene til Nabolagsbevegelsen om en grønnere verden. Hun er levende opptatt av bærekraft og i arbeid med tekstiler spesielt. Her er et utdrag fra hennes Portfolio på nettsidene til Norske kunsthåndverkere og Instagramkonto

Heidi jobber etter enkle prinsipp i tre og tekstil. I 2005 startet hun VØLT som handler om å ta vare på, reparere og utnytte ressurser på best mulig måte. Hun tar utgangspunkt i gamle teknikker og alltid med kjærlighet til naturen. 


Kurset har oppstart i januar med begrensede plasser. En torsdag måneden frem til april holdes kurset i Banken i Grefsenveien 61 fra kl.18-21. Pris per kurs 450 kr, 1500 kr dersom du kjøper alle. Det er førstemann til møllen å få plass på dette innholdsrike kurset som både blir sosialt og ikke minst lærerikt og nyttig. Vi gleder oss stort over dette samarbeidet! Det blir enkel servering av mat og drikk. 

 

Detaljert info om kurs: 


1. Reparasjon av olabukser (torsdag 26.januar kl.18-21)
Ta med ei olabukse du vil reparere. F.eks. slitte knær, skritt, sømmer som har revna osv. Ta også gjerne med ei slitt olabukse du kan klippe opp til lapper dersom du har. Du vil lære både usynlig og synlig reparasjon for hånd og på symaskin. Dersom du vil jobbe på symaskin må du ta det med din egen. Ellers kan du få/ låne det du trenger: Tråd, lapper av olastoff, saks, nåler osv.


2. Stopping av ullplagg (torsdag 16.februar kl.18-21)
På dette kurset lærer du enkel stopping av ullplagg. Du vil også få demonstrert flere ulike stoppeteknikker, og hvordan du kan arbeide kreativt med stopping. I tillegg vil du lære hvordan du med enkle sting kan reparere tynne ullplagg usynlig. Ta med et eller flere ullplagg du vil reparere, og gjerne tynnere ulltråder om du har. Ellers kan du få/låne det du tenger: Ulltråder, nåler, stoppesopp (reparasjonsredskap), saks osv.


3. Reparasjon med broderi (torsdag 16.mars kl.18-21)
Broderi kan brukes for å skjule slitasje, dekorere plagg du er lei av eller begge deler. På dette kurset lærer du ulike broderiteknikker og sting. Du vil også lære ulike teknikker til hvordan du overfører mønster til plagget ditt. Ta med et plagg du vil brodere på, og gjerne brodergarn om du har. Du kan også brodere på gamle ullplagg med ulltråd. Kom gjerne uten noen ting og bare øv deg på teknikker. Du kan få/låne det du trenger: Stoff/ullbiter, tråd/garn av ulik kvalitet og broderiutstyr.


4. Reparasjon med lapping og enkle sting (torsdag 27.april kl.18-21)
På dette kurset lærer du hvordan du jobber med lapping for hånd. Vi bruker enkle sting som også blir en del av dekoren på plagget. Du vil lære ulike stingtyper, og hvordan du fester lapper før du syr. Du vil lære mange av de samme teknikkene som på kurset "Reparasjon av olabukser", men her kan du dra det videre og jobbe med tynnere stoff i plagg som f.eks. skjorter, overdeler, kjoler og skjørt. Ta med et plagg du vil reparere eller kom uten noen ting og øv deg på teknikker. Vi har utstyr du kan få og låne. 


Påmelding her:
heidi@bjornsdotter.net

juleglede_2022.jpg

JULEGLEDE 2022

 

Velkommen til Nabolagsbevegelsens Juleglede! Vi har igjen gleden av å invitere nabolaget til julemagi tredje søndag i advent - 11.desember fra kl.14 til kl.17. Vi byr på julesang, mat og drikke, juleverksted for barna og vi får besøk av utstillere som selger hyggelige varer som passer godt under juletreet. I tillegg kommer nissefar for å helse på store og små.

Ta med familien og opplev førjulsstemning på tunet hvor du kan kjøpe juletre i samme ærend. Og vi blir veldig glad dersom barna ønsker å kle seg ut som julenisser ❤ 

Påmelding her

årshjulet_2023.jpg

ÅRSHJUL 2022/23

bottom of page